Header

mei 04, 2011

Wednesday May, 4 - Mixing day 3

De (tijdelijke) eerste mix kreeg vandaag pas echt een vorm. Hij zal dan hoogstwaarschijnlijk binnenkort kunnen opgestuurd worden richting Bamboo Avenue voor beoordeling. We zullen dan (hopelijk) feedback krijgen van de band zodat we verder kunnen fine tunen tot ook zij voor 100% tevreden zijn.

Stefan heeft nog meer vorm gegeven aan de gitaren en verder gezocht naar de beste combinatie van microfoons en pre-amps voor een mooie sound te verkrijgen. Hij had voordien al verschillende settings gemaakt voor de combinatie van JMP-1 met 1 microfoon.
Aangezien we nu voor een andere combinatie kiezen (solo klinken de gitaren dik in orde, maar wanneer ze in de mix komen met de andere instrumenten zijn ze teveel op de voorgrond) moeten de EQ-ing, compressie en andere dynamics aangepast worden aan de nieuwe opstelling.

Verder hebben we geluisterd naar de mix op de hi-fi boxen. De sound is hier volledig anders dan op de studioboxen en eigenlijk moet je hiernaar je mix afstellen. Niet veel thuisgebruikers hebben een speakeropstelling zoals in een studio. De muziek zal dan ook het meeste van de tijd beluisterd worden op een hi-fi opstelling.

Ik ben vertrokken richting huis voor 3 dagen en Stefan doet nog de hele dag verder aan de mix. Benieuwd!

Geen opmerkingen: