Header

mei 02, 2011

Sunday May, 1 - Live mixing ForgetToForgive

Een 2-tal weken geleden had ik van Stefan de opdracht gekregen om de PA voor ForgetToForgive te voorzien op een optreden.

Deze dag was nu gekomen. Toen we daar aankwamen, maakte ik een praatje met de soundman van dienst. Verder geen woord hierover maar het was duidelijk waarom FTF voor een eigen geluidsman had gekozen in deze venue. Begrippen zoals "line check", "DI box" en "Instrumentenmicrofoon" waren volledig vreemd voor deze man.
De tafel van dienst was een ietwat oudere Soundcraft maar was goed genoeg voor deze zaal.

De soundcheck verliep vrij vlot en op een 5-tal minuten kon FTF beginnen met spelen. Het is altijd leuk om voor vrienden het geluid te doen omdat je dan ook weet wat zij willen. De show was wel hard uitgelopen maar dit was zeker geen domper voor het aanwezige volk. Ash, de oude zanger van FTF, kwam op het einde 2 nummers meezingen en daarmee ging het volk volledig los.
Verder speelden die avond ook nog Betraying The Martyrs uit Frankrijk + oude kennissen 'My Autumn' uit Rusland. Spijtig genoeg mocht ik het geluid niet doen van deze bands ... want dit is altijd een mooie kans. Veel geluidsmannen geraken zo van start omdat ze 'toevallig aanwezig waren' op de dag dat een grotere band moet optreden. Natuurlijk is dit far-fetched, but you never know ;-)

Hoe dan ook een zeer leuke én leerrijke dag!

Geen opmerkingen: