Header

mei 25, 2011

Wednesday May, 25 - Mixing

Stefan heeft vandaag eerst mijn werk van de snares bekeken. We hebben dan de beste gekozen en gestart met mixen van de drums. Omdat elk element van de drums (snare top en bottom, toms, kick en cymbalen) elk op verschillende sporen staan, moeten deze ook tegenover elkaar gemixed worden in niveau en sound.

We hebben de snare gefine tuned in sound en terwijl we dit deden merkte Stefan op dat er heel veel extra geluiden stonden op de originele snare-tracks ... dit is (vooral bij de snare) een probleem aangezien de snare naar een aparte bus wordt gestuurd die een reverb krijgt. Niet alleen krijgen de snares dan reverb maar ook alle andere geluiden worden door de bus gestuurd, zo in de finale mix.

We hebben dan op de snare track de basis gate plug-in van ProTools gezet, zodat deze enkel geluiden doorlaat boven een bepaalde threshold. Toch slopen sommige tom hits die op het snare spoor stonden, nog door de gate heen. Ik moest daarom de originele snare tracks ook volledig vrij maken van onnodige geluiden.

De ProTools gate/expander

Geen opmerkingen: