Header

mei 13, 2011

Wednesday May, 11 - Mixing day 4

Vandaag weer een dag samen met Stefan om te mixen voor Bamboo Avenue!

We hebben om te starten nog even wat editwerk aan de velocitywaarden gedaan. Puur om het voor onszelf aangenaam te maken om te mixen, zodat we niet telkens naar hetzelfde nummer moeten luisteren als we mixen.

We hebben verder gemixed aan de totale verhoudingen van alle instrumenten tegenover elkaar en tegenover de zang. We hebben ervoor gezorgd dat er nergens overstemming plaatsvindt en dat alles hoorbaar blijft. Vooral in de druk bezette stukken is dit even zoeken naar een gulden middenweg.

- De bas hebben we omhoog gehaald met automation. Dit wil zeggen dat de bassist in verschillende nummers een verschillend speelvolume had. Dit mag natuurlijk niet opvallen en daarom programmeren we de AUX bus zodat hij zichzelf aanpast aan het verschil in volume van de bas.

- De blazers hebben we qua volume ook aangepast zodat ze nooit boven de zang uitkomen. We hebben ze ook meer definitie gegeven met allerlei plug-ins (ondermeer met de iZotope Alloy, de Noveltech Character die echt goeie resultaten gaf en ook natuurlijk wat basis EQ-ing.)

- We hebben ook de vocals op elkaar afgestemd qua volume, compressie + andere plug-ins toegevoegd om betere sound te geven.

System Usage overload 

We komen aan het einde van de eerste mix en dus draaien er op dit moment vrij veel plug-ins. Deze vragen ook veel geheugen en CPU kracht en er is natuurlijk een bepaalde limiet van plug-ins die je kan draaien.
Trigger is een zeer zware plug-in en ondertussen draaien er 5 Triggers in ProTools (2 toms, snare, kick en rimclicks). 

We kunnen dit probleem oplossen door de bewerkte sporen opnieuw op te nemen met het geluid van Trigger. Zo kunnen deze plug-ins weg en hebben we weer geheugen en CPU over.
Toms en rimclicks hebben we opnieuw opgenomen om meer CPU ruimte vrij te maken + alle PowerCore plug-ins puur op de geluidskaart laten draaien (ipv. 50% kaart en 50% Computer CPU.)

Dit is een tussenkomst die we niet echt kunnen gebruiken tijdens het mixingproces, maar veel instrumenten = veel plug-ins = veel verbruik … dus moet er een tussenkomst plaatsvinden. 

Geen opmerkingen: