Header

mei 21, 2011

Friday May, 20 - Editing day 8

Om de dag te beginnen heb ik de opstelling voor de vocal opnames van The Homeless gemaakt. We gebruiken de Rode NT2-A condensator microfoon.
Deze microfoon kan opnemen met 3 richtingskarakteristieken (Bi-directioneel, Cardioïde en Omni), heeft een 40 of 80Hz laag-af filter en heeft een PAD instelling van 0, -5 of -10dB.

We monteren deze microfoon in een flexibele ophanging (links) op het statief. Rechts ziet u de finale opstelling met pop- en reflectiefilter. Deze reflectiefilter van SE zorgt ervoor dat de opnames in een drogere akoestische ruimte worden opgenomen zonder storende reflecties van andere objecten in de kamer.

Na dit heb ik de refreinen van Bamboo Avenue waar meerdere zanglijnen zaten wat juister getrokken.
Ze zaten soms wat naast elkaar heen te zingen zodat de tekst niet meer duidelijk verstaanbaar werd.

Ik heb dan ook exports gemaakt van de stem van het eindwerk.

Nadien heb ik in een duplicaat van de snare top track alle snare hits geïsoleerd van ander geluid en risidu. Hierdoor zal Trigger enkel reageren op de snares die hij ook daadwerkelijk moet versterken en niet op andere geluiden die zich op de microfoon bevindt. Enkel de top waarde van de slag is genoeg om Trigger te doen reageren. Nagalm en andere geluiden kunnen dus verwijderd worden.

De rode track is de duplicate track van de snare, waar enkel nog de topwaarde te zien is.

Geen opmerkingen: