Header

april 14, 2011

Thursday April, 14

Terug van (even) weggeweest! De laatste 3 dagen heb ik thuis doorgebracht in Belgiƫ (de vuile was moet ook gedaan worden natuurlijk ...)
Vandaag terug gearriveerd en rechtstreeks naar de studio gegaan voor de studioconfiguratie te maken voor Bamboo Avenue! Zij verblijven vanaf morgen tot de 23e in het prachtige Heerlen voor de opname van hun eerste EP.

Alvorens we begonnen met het ontruimen van de stille ruimte hebben we eerst een routing-configuratie gemaakt voor de drums. Alle (microfoon)signalen moeten vanuit de stille ruimte worden binnengebracht in de producing ruimte via een multikabel met stageblock. Elk signaal moet versterkt worden via een pre-amp en zo in de geluidskaartinterface geprikt worden. Samen met andere signalen kan de routing zeer verwarrend worden ... daarom maken we standaard enkele tabellen:

Routingtabellen voor de drums van Bamboo Avenue
Om bovenstaand schema te begrijpen moet je eigenlijk van rechts naar links lezen.
Een voorbeeld: De microfoon voor tom1 is geprikt op kanaal 3 van het stageblock en loopt via de multikabel naar de RME pre-amp voor versterking. De uitgang van RME kanaal 3 komt de computer binnen via de interface-input 3.

Voor de outputs: de totale mix gaat via uitgangen 2&3 van de interface naar het speakersysteem.
De totale mix gaat ook naar buiten via outputs 7&8 en komt via de multikabel binnen in de stille ruimte waar ze worden gesplit voor verschillende hoofdtelefoons. Zo kunnen de muziekanten zichzelf en de andere muziekanten horen wanneer ze hun songs inspelen.

Nadat we de configuratie hadden ontworpen en fysiek hadden geprikt hebben we de stille ruimte vrij gemaakt. Verder hebben we ook:

  • Microfoonkeuzes gemaakt en in orde gebracht,
  • De nodige statieven bij elkaar gezocht, 
  • ProTools sessie opgestart met de nodige tracks en bussen voor de opname van de drums. 

Morgen komen de eerste muziekanten van Bamboo Avenue rond 10u bij de studio aan. We zullen eerst een gesprek hebben rond de regels en werkwijze waarna we gaan opstellen, soundchecken en recorden. Ik kijk er enorm naar uit!

Bijkomende uitdaging: de drummer wil in 'timbalen' partij inspelen in de studio. Aangezien noch wij noch hij timbales heeft, zullen we een andere oplossing moeten zoeken. We weten nog niet of we de drummer de partij gaan laten spelen op zijn normale toms en dan sound replacing gaan toepassen OF dat we de partij laten inspelen via een tom pad en het MIDI signaal een timbalen klank geven.

Geen opmerkingen: