Header

april 18, 2011

Bamboo Avenue - Recording day 3 - More guitars!

Vandaag kwam Boris(k), de 2de gitarist van Bamboo Avenue, in de studio.
Boris speelt veel leadlijnen over de begeleidende lijnen van Sander en speelt tevens keyboard in sommige nummers.

Al snel bleek dat hij een veel stillere speelstijl had dan die van Sander ... en zo iets wil je echt niet in de studio. Live kan zo iets makkelijk opgelost worden, maar hier heerst er zo iets als de ruisverhouding. Wanneer je stiller gaat spelen, moet de versterker luider en moeten de microfoons harder gegained worden wat dan weer veel meer ruis teweegbrengt die je achteraf niet meer kwijtraakt.
Ook heb je dan een probleem met de volumeverschillen tussen beide gitaristen en dit is altijd merkbaar, ook in de finale mix.

We hebben echter onze best gedaan om dit probleem op te lossen;

  • De begeleidende lijnen die Boris normaal speelt, hebben we ook door Sander laten inspelen. Zo valt het niet op dat de rechter gitaar stiller is dan de linker. 
  • Op een nieuw spoor hebben we dan de leadlijnen van Boris getracked met hogere gaining en daar de 'middelgitaar' van gemaakt. Deze lijnen komen dan over de stereogitaar heen als overheersende lijn. 
Morgen tracken we nog 1 nummer leads en doen we 2 nummers die distortion bevatten. Deze distortion gitaren kunnen we ook niet tussendoor opnemen omdat voor deze hardere delen de instellingen van de versterkers, de gaining van de microfoons en ook de microfoonposities moeten veranderd worden. 
Wanneer je dan terug cleane delen zou willen opnemen, kan je deze instellingen nooit meer hetzelfde krijgen en klinken de nummers op de CD dus veel te verschillend van elkaar. 

1 opmerking:

Roger Van Buynder zei

problem solving, that's what it's all about; you're dealing with customers: they pay & you provide the service.