Header

april 17, 2011

Bamboo Avenue - Recording day 2 - laatste drums & gitaar

Gisteren waren zo goed als alle drums al getracked. Daarom hebben we vandaag een paar intro fills opgenomen + een timbales partij die Michaël wou inspelen. Hiervoor hebben we voor zijn Tama maple snare gekozen. Achteraf hebben we de pitch van de audio wat omhoog gehaald zodat de snare meer een timbalen klank kreeg.

Nadat alle tracks gecontroleerd waren op laatste slordigheden hebben we de drums + alle microfoons opgeruimd en konden we starten met het tracken van de eerste gitaarlijnen.

Voor het opnemen van de gitaar hebben we 5 verschillende tracks tegelijk opgenomen.
  • Via de MesaBoogie Triaxis pre-amp door een cabinet met 3 microfoons ervoor,
  • 1 lijn rechtstreeks in ProTools via de Marshall JMP-1 pre-amp,
  • 1 rechtstreekse lijn via DI (dient eigenlijk niet om op te nemen, maar om een duidelijk patroon weer te geven van de aanslagen van de gitarist; zo kunnen we later makkelijker op zicht edit werk verrichten.)
De 3 microfoons die we gekozen hebben om de Triaxis audio op te nemen waren:
  • 1x Røde NT-1
  • 1x Shure SM 57
  • 1x Studio Projects C-1
Hieronder kan je de opstelling bekijken. De Peavey 5150 top hebben we niet gebruikt, maar dit kan eventueel morgen nog voor opnames of voor latere re-amping. 


Opstelling van de microfoons en soundchecken is, zoals ik gisteren al vermeld had, zoveel delicater in studio-omgeving dan live ... het neemt veel meer tijd en zorg in beslag.

Opname van gitaren in de studio neemt ook weer dubbel zoveel tijd in omdat we met 1 partij niet genoeg hebben. We hebben van elke gitarist 2 versies nodig ... Eén versie voor links en één voor rechts.

Het tracken zelf ging vrij vlot. Sander speelde een paar songs met 1 take in en hier en daar was een re-take nodig van bepaalde stukken. Ongetwijfeld moeten we morgen hier en daar nog een paar dingen opnieuw doen, maar we zullen zeker ook kunnen starten met de 2de gitarist die ondertussen is afgereisd naar Heerlen.

Geen opmerkingen: