Header

april 21, 2011

Bamboo Avenue - Recording day 7 - Tenor Saxophone + more backings

Tenor Saxo-mophone day today! Alweer een dag waar ik volledig alleen mocht werken met de Bamboo boys ... NICE!

Omdat Julie met een (lichte) vertraging vertrokken was, konden we het laatste nummer zonder zang nog door Sander laten inzingen en na enkele takes was hij ook van zijn double duty verlost. (Hij heeft een paar dagen geleden ook gitaar moeten inspelen).

Toen Julie aankwam in de studio konden we beginnen met soundchecken ... en aangezien we dezelfde microfoons en -opstelling gingen gebruiken als die van Christiaan, zou alles lekker vlotjes gaan!

Het tegendeel was echter waar wanneer bleek dat één van Julie's partijen qua harmonische toonhoogte niet pasten bij de partij van Chris ... Julie heeft hoe dan ook haar partij ingespeeld en later zal ik beslissen (in samenspraak met de andere bandleden) waar welke partij het beste uitkomt voor een mooie eindmix.
Andere partijen van Julie kwamen dan weer mooi in harmonie met die van Chris, dus hopelijk zal voorgaande probleem niet al te veel zijn kop opsteken.

Nadat alle songs getracked waren, hebben we de backings van Julie opgenomen. Haar stem is zeker een meerwaarde in enkele songs! In totaal hebben we 3 nummers opgenomen waar ze prominente backings doet en natuurlijk kon haar stem ook niet ontbreken op hét verrassingsnummer van Bamboo Avenue!

Na al dit leuks hebben we alvast de keyboard van Boris gesoundchecked. Het keyboard is aangesloten via een DI-box voor een live geluid te verkrijgen en via MIDI. Op de MIDI track in ProTools is er een Hammond orgel plug-in insert. Op zich doet de huidige plug-in er niks toe ... we kunnen in gelijk wel stadium van de opnames beslissen om een andere te gebruiken. Voor dit alles is Stefan in de studio gekomen om me te helpen met inprikken en configureren. Ook voor de plug-in instellingen en het zoeken naar een sound was het handig om 'The Hand of God' aan mijn zijde te hebben.

Het was een harde en op sommige momenten ook stressy dag. Ik dacht dat we vandaag ook de keys af konden maken maar na de soundcheck was het al 19u45. Ik heb de mannen (en vrouw) van Bamboo Av. dan maar laten gaan zodat ze er ook morgen weer fris voorkomen. Het is voor enkelen van hen namelijk hun laatste dag van in totaal 8 dagen opnemen! Een afbeulend proces voor iedereen.

Morgen staan dus de keyboards op het programma en eventueel voegen we ook nog wat harmonische zanglijnen toe. Waarschijnlijk eindigt de dag wat vroeger dan normaal en is er geen tijdsdruk. Zaterdag is het dan de allerlaatste dag recorden met de laatste toevoeging; de trompet.

Geen opmerkingen: