Header

april 19, 2011

Bamboo Avenue - Recording day 5 - Bass + some vocals

Bij deze stap van de opnames kwam er weer een nieuw instrument bij! Sam, de bassist van Bamboo Av. maakte vandaag zijn intrede.

Zijn partijen werden op 2 tracks opgenomen: 
  • 1 via de Tech21 SansAmp RBI,
  • 1 via een DI box. Dit signaal gebruiken we eigenlijk enkel om de aanslagen van de bassist (of gitarist) visueel te maken zodat later editen makkelijker wordt. We kunnen dit (droge) signaal ook gebruiken om in de post-productie via een plug-in een nieuwe sound toe te wijzen aan de partij. 
Tech21 SansAmp RBI
Eerst heb ik (samen met Stefan) een goede sound gezocht voor Sam. Hij gebruikt normaal geen SansAmp, maar toch hebben we een mooie sound gevonden met wat referenties die de band had meegenomen. 

Daarna mocht ik zelf de bass partijen van alle 6 nummers tracken. Alles ging vrij vlot voor Sam en hier en daar hebben we wat delen aangepast aan iets dat beter klonk. 

Rond half 3 waren we klaar met de bas en konden we even een pauze nemen, Sander moest zich ook wat mentaal kunnen voorbereiden aangezien we al van een paar nummers wat stem gingen opnemen. 
De opstelling voor zang had ik gisteren al gemaakt en dus konden we vrij direct beginnen nadat ik hem een comfortabele mix had gegeven om op in te zingen. Rond half 7 zijn we gestopt en hadden we 2 tracks ingezongen. 
A productive day, once more! 

Morgen komt de eerste saxofonist langs en doen we de keyboard partijen. Waarschijnlijk doen we ook nog wat zang. 

Geen opmerkingen: