Header

juni 10, 2011

Saturday June,4 - Mixing

Alweer een dag van vormgeving en ditmaal was het clean guitar time.

Bij The Homeless zijn slechts enkele partijen clean, maar we wouden deze toch een zweverig gevoel geven dus hebben we nogmaals de TC G-Major hardware Verb gebruikt + de T.C. VST ChorusDelay plug-in.
TC VST Chorus-Delay plug-in
We hebben de verschillende effecten via sends telkens op een nieuw spoor opgenomen om deze later zelf in te kunnen mixen. Het is altijd best om van een zo droog mogelijk signaal te starten; later kan je het dan zelf wet maken door de schuivers van de effecten open te zetten. Wanneer je niet op aparte sporen opneemt kan je nadien het effect niet meer verwijderen moest je er niet langer tevreden over zijn.

Opnemen op nieuwe sporen helpt ook met de delay compensation, aangezien deze effecten dan audiosporen zijn en geen plug-ins. Deze trekken dan geen CPU kracht om te draaien maar worden gewoon afgespeeld.


Verder heb ik ook de eindwerkstem beter gemaakt door hem mono te exporteren via een mono master fader. In de verschillende plug-ins (vooral de matering) heb ik de gain ook wat teruggedraaid om het clippen te voorkomen. Deze clipping kwam vooral doordat ik de stem stereo had geĆ«xporteerd ... tijdens het bouncen worden de 2 mono tracks (die zo goed als op 0dB gemastered waren) dan bij elkaar opgeteld tot een enkel stereospoor (Mono summed) en hierdoor overstuurde de stem af en toe.

Geen opmerkingen: