Header

juni 10, 2011

Friday June, 2 - Mixing

De tweede gitaar was vandaag aan de beurt om ingemixed te worden met de rest van de instrumenten. Eerst hebben we een nieuwe algemene sound gezocht met de verschillende microfoons. (4 microfoons zijn gebruikt om de gitaren op te nemen en elke microfoon heeft zijn eigen klankkleur en -gevoel).

Daarna hebben we met de iZotope Alloy allerlei veranderingen aangebracht. (EQ-ing, Transient, Exciting, Compressing en zelfs De-Essing(!))

De snare sporen die bestemd waren voor Trigger moesten beter afgefade worden + sommige snare hits moesten replaced worden omdat sommige snares niet goed klinkten.
Trigger interpreteert blijkbaar snare hits verkeerd die te vlug worden in- of afgefade. Hij mengt dan een raar klinkende sample in de sound, die aanvoelt als een slecht aangeslagen snare. Ik moest dus van elk nummer de snares op het Trigger-spoor beluisteren en checken of er nog slechtklinkende snares waren. Deze waren nog tamelijk veel aanwezig. Je kan een slechte snare op verschillende manieren 'beter maken' ... of je vervangt hem met een goed aangeslagen snare of je gaint hem bij of je fade hem beter af.

Het feit dat Trigger slecht reageerde op deze slecht afgefade snares was, ook voor Stefan, iets totaal nieuws. Maar van zo een dingen leer je dan ook het meeste door het effectief in de praktijk tegen te komen.

Geen opmerkingen: